Dvergasteinen – Familietur i Bjerkreim kommune

Dvergasteinen – Familietur i Bjerkreim kommune

Dvergasteinen er Bjerkreim kommunes «merkeligste» stein. Hvis du kryper på alle fire kan du komme innunder, her er det flere små gryter å sjå i steinen. I tillegg er det ei lita seng med navn Senjæ som en mann kan få plass i dersom han legg knærne i taket. Dette er en enkel og grei familietur, også for de aller minste. Steinen er lokalisert ved Skorveknuten ca 143 moh. Du bør sette av ca. 1 – 1,5t dersom du tar med små barn, vi gikk turen på 45 minutt tur/retur. Total lengde er på 2,5 km tur/retur.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Bjerkreim
1 t
tur/retur
2,5 km
tur/retur
143 moh
Skorve-knuten
71 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Familievennlig og enkel tur til Dvergasteinen. Denne merkelige steinformasjonen er spennende for små og store å utforske.

Fotturen følger gode traktorveier og stier. Det er godt skiltet og merket. Husk at det er husdyr på beite. Vis hensyn og ha alltid din firbente venn i bånd.

Enkel vanskelighetsgrad som passer for hele familien.

 

 

 

Turstart & parkering

Dvergasteinen - Parkering på Versland i Bjerkreim kommune

Parkering på Versland i Bjerkreim kommune

Sving av E39 mot Tengs, tar utgangspunkt i at du kommer fra nord og skal sørover. Følg vei 51 og sving av mot Versland med stopp like før innerste gård. Skilt er satt opp og viser veg ned til tilrettelagt parkeringsplass like ved gardstunet. Vis hensyn til andre turgåere og selvfølgelig grunneier. GPS posisjon N58 34.082 E6 02.692.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplass på Versland.
Gå uforstyrret forbi gårdsrom og fortsett videre ut på rødmerket traktorvei i nordlig retning. Følg rødmerking til veikryss. Gå mot Fjermedal.

Videre er det også skiltet opp til Dvergasteinen denne gangen. Det oppleves som enkelt å finne frem. Fotturen passer for barnefamilier.

NB!
Det er husdyr på beite. Vis hensyn og lukk eventuelle grinder igjen etter deg.

 

Turen er gått sommeren 2013, dato 16. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Dvergasteinen er som nevnt tidligere kanskje Bjerkreim`s mest merkeligste stein, du finner den på Skorveknuten eller kanskje best kjent opp skoglia ved Hustoft.

Turen starter igjennom gardstunet og videre inn nordover på traktorvei. Vi følger rødmerket traktor vei og kommer så til et kryss hvor det er satt opp tre skilt, et til Versland (hvor vi kom fra), et videre nordover til Kløgetvedt og siste skilt er til Fjermedal hvor vi skal inn. Sauene ligger og koser seg i varmen og forstår sikkert ikke poenget med å gå tur i dag.

Dvergasteinen - Infotavle ved turstart

Vell, etter et par hundre meter ved siden av dyrket mark kommer vi til enda et nytt veiskille. Følg merket skilt opp mot Dvergasteinen. Det er nå bare minutter igjen til du er oppe hvor et skilt er merket i hver sin ende, et mot Dvergasteinen og et mot utsiktspunktet i motsatt ende. Begge deler anbefales!

Dvergasteinen - Bjerkreim kommune

Dvergasteinen er nesten like stor som et lite hus. Kryper du på alle fire er det mulig å komme inn under hvor flere gryter kommer til syne. Det er ei lita hule som ligg nede ved «golvet» som ligner på ei lita barneseng, senga har fått navnet Senjæ. Senga er så stor at en mann kan legga seg inn dersom knærne peker opp i taket. Husk og skriv deg inn i gjesteboka som ligg i postkassen, i tillegg er denne turen med i arrangementet «På Topp i Dalane 2013» så husk og klipp hull i arket eller registrer koden på nettet.

Dvergasteinen i Bjerkreim

Vi lister oss på stien knappe 100 m og fortsetter inn mot utsiktspunktet på Skorveknuten (143 moh). Her har du flott utsikt ut over Apeland og Hustoft. Men, det flotteste er kanskje utsikten opp mot Ramnafjellet 377 moh som ligg i østlig retning. Denne fjelltoppen er også med i arrangementet På Topp i Dalane 2013, mange turgåere finner veien opp hit på godværs dager. Etter noen flotte minutter på toppen fortsetter turen ned på samme vei.

Dette er en flott og enkel familietur for de med små barn. God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *