Dagsturhytta Søsterhytta – Fottur fra Dale

Dagsturhytta Søsterhytta - Fottur fra Dale

Dagsturhytta Søsterhytta i Sandnes kommune ligger flott plassert med utsikt utover Gandsfjorden! Fra parkeringen på Dale går en igjennom idyllisk skogsterreng ned mot populære Dalsvågen. Det er noe stigning for siste rest av turen opp til høydedraget hytta er plassert på. Sett av 20 minutt hver vei på den totalt 2,1 km lange turen (tur/retur).

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
Sandnes
40 min
tur/retur
2,1 km
tur/retur
35-40 moh
Søster-
hytta
50 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen til Søsterhytta gradert til Enkel. Det er lite stigning på fotturen som passer fint for barnefamilier (det er ikke mulig å gå med barnevogn). En må være litt oppmerksom på at det er enkelte glatte partier (røtter / steiner) i noen av stigningene. Her kan det være greit å gi de minste ei hand å holde i.

Turen egner seg godt for barn. Husk at for barn kan turen fort ta dobbelt så lang tid, selvfølgelig alt etter alder, erfaring og dagsform/motivasjon. Vår beregnet tid er for en voksen person.

 

 

Turstart & parkering

Dagsturhytta Søsterhytta - Parkering på Dale i Sandnes kommune

Parkerings på Dale i Sandnes kommune.

Fra Sandnes, følg Daleveien mot Dale på østsiden av Gandsfjorden. Fortsett forbi Aspervika, Stronda og videre forbi avkjørselen til Gramstad. Følg bilveien helt ut mot Dale. Når en kommer til bygningene for Gamle Dale Psykiatrisk sykehus, følg veien opp til et veikryss. Sving til venstre og «igjennom bygningen». Parkering på baksiden av gul bygning v/ fotballbanen. Se Google Maps kjørebeskrivelse.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fotturen fra Dale til Søsterhytta er godt merket og skiltet. Det er satt opp egne «Søsterhytta» skilt ved flere stikryss.

Første del av fotturen går i lettgått skogsterreng på ferdselsvei ned mot Dalsvågen. Her er det fin sandstrand med gode bademuligheter. Det var også flere som prøvde fiskelykken da vi var der. Veikryss er skiltet.

Fra Dalsvågen til Søsterhytta er det sti med enkelte partier med stein / røtter. Vær oppmerksom ved fuktige perioder. Stikrysset er skiltet, men en skal holde ut mot fjorden, ikke opp mot Lifjellet. Noe stigning mot dagsturhytta.

Merk!

  • Hytta er åpen hele året for besøk.
  • Ta av deg skoene når du skal inn, selv bare for å kikke!
  • Det er ikke tillatt å overnatte i hytta
  • Ikke mulig å gå med barnevogn

Dagsturhytta Søsterhytta - Kjekk fottur for hele familien

Turen er gått vinteren 2022, dato 15. januar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Dagsturhytta Søsterhytta - Kjekk fottur for hele familien

Det er en kald, men fin vinterdag ute. Vi er ikke alene om å gå til den nyåpna dagsturhytta Søsterhytta ved Dale. Vi starter fra Dale på fin turveg igjennom idyllisk skog.

Dagsturhytta Søsterhytta - Kjekk fottur for hele familien

Alle veg- og stikryss er godt skiltet og merket. Det står egne skilt med «Søsterhytta» på. Det er dessverre ikke mulig å gå til dagsturhytta med barnevogn.

Dagsturhytta Søsterhytta - Kjekk fottur for hele familien

Etter ca. 10 minutter kommer en ned til idylliske Dalsvågen. Foruten om frisk sjøluft, fin utsikt og god stemning kan en bade, fiske eller bare slappe av langs den store sandstranda. Anbefaler å legge inn litt ekstra tid her. For vår del var huskene i trærne meget populære!

Dagsturhytta Søsterhytta - Kjekk fottur for hele familien

Vi fortsetter videre mot hytta. Det er tydelig at flere har meldt sin ankomst her den siste tiden! Fremme ved hytta er det masse folk. På innsiden også, det er faktisk kø for å komme inn. Ute sitter familier rundt bålet – det er mange smil og god stemning. Vi spiser nistepakken utendørs, men sniker oss inn for en liten titt så raskt det ble ledig. Utrolig flott hytte som vi håper kommer til å bli mye brukt!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *