Brusaknuden – Rundtur fra Husavatnet

Brusaknuden

Brusaknuden med sine 430 moh er Jærens høyeste punkt. Allikevel er den lett tilgjengelig og passer utmerket til søndagstur. Utsikten fra toppen gir en følelse av å være mye høyere i terrenget, og herfra er sikten god på godværsdager. Rundturen er på 8,1km i lettgått terreng, sett av ca 2,5 – 3 t.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Time
3 t
Rundtur
8,1 km
rundtur
430 moh
Brusa-
knuden
238 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Rundturen går på et godt underlag med blanding av grusveier og stier. Enkle høydedrag, skogsstier og en bekk må krysses på steiner. Fotturen går i et flott, utsiktsrikt og kupert fjellterreng.

På bakgrunn av lengde, stigning, terreng og merking er turen gradert Middels.

 

 

Turstart & parkering

Parkering med Husavatnet i Time kommune

Fra Nærbø, følg Opstadvegen181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning, sving opp mot Tvihaug på Bjorheimsvegen 150, for øvrig første til venstre etter innkjørsel til fengselet. Videre opp mot vindmølleparken og vatnet Storamoset tar en til høyre like ved Karlsbu. Følg Buevegen 504 forbi Kartavoll, Husavatnet passeres og like etter svinger du inn til høyre. Følg grusveien i knappe 200m, og skiltet parkering kommer til syne. GPS posisjon N58 38.354 E5 51.528.

Gratis parkering. Vis hensyn til grunneier og gårdsdrift. Parker på anvist sted.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra Husavatnet starter fotturen på grusvei opp til Kartavatnet 310 moh. Det stiger jevnt opp mot vannet. Videre går fotturen langs nordvest-siden av Kartavatnet på grusvei bort mot skogspartiet.

Igjennom skogen er det kvistet og tilrettelagt for god sti. Bekken ut av Kartavatnet må passeres, men her er det gode steiner å gå på.

Rødmerket sti følges videre oppmot Brusaknuden 430 moh. 

Rundturen fortsetter ned på østsiden og videre i nordlig retning. Det er også her merket! Grus- / traktorvei følges ned mot et lite tjern, og her må en ta inn til venstre på sti bort mot Kartavatnet. Grusetappen som en fulgte opp til Kartavatnet, må en følge ned igjen til parkeringsplassen.

NB!
På beskrevet rute ovenfor går det storfe på beite (ku og okse).

Brusaknuden - Fottur til toppen!

 

Turen er gått høsten 2013, dato 30. september.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Rundturen til Brusaknuden er populær og mye gått – og passer utmerket som søndagstur!

Vi startet fra Husavatnet. Herfra er det god grusvei oppover i det åpne terrenget. En flokk storfe beiter bak første grind, så husk å lukk godt til etter deg.

Kartavatnet ligger idyllisk til i heia her. Og på dagens rundtur skal vi starte med å gå ned på nordvest-siden og bort mot skogspartiet i sørlig ende.

Brusaknuden - Til toppen av Jæren

Bekken ut av Kartavatnet krysses på steiner. Videre er terrenget kupert – og det er herfra de to lengste stigningene er før en når toppen. Mellom stigningene er det et stort, åpent og flatt parti. Akkurat passe til en får pusten tilbake før neste stigning.

Brusaknuden

På toppen av Brusaknuden er utsikt vid i alle retninger. 430 meter over havet er høyt, særlig på Jæren! I dag er vi her med ei gruppe på fellestur. Vi koser oss med litt niste og varm drikke før fotturen fortsetter videre.

Brusaknuden - Vi nærmer oss Kartavatnet igjen

Dagens tur er en rundtur – og vi nærmer oss Kartavatnet igjen. Følg stien over utmarka og videre bort på grusveien som første deg opp hit.

Vi har hatt en flott og nydelig rundtur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *