Brekko friluftsområde – Skitur i Lysløypa

Brekko friluftsområde - Skitur i Lysløypa

Brekko byr på ulike aktiviteter hele året, det er tilrettelagt med turveier med og uten lys i ulike vanskelighetsgrader. Om vinteren prepareres skiløyper dersom forholdet tillater det, om sommeren kan du bade og fiske i Foretjørna, plukke bær og sopp eller løpe orientering. Området er spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Sett av 30-60 min på hver runde i lysløypa, totalt ca 4,5 km (ski).

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
gjesdal
1,5 t
2-runder
9 km
2-runder
365 moh
høyeste
punkt
251 m
stigning
ski
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

I Brekko er det tilrettelagt med enkle, men gode å preparerte løyper i sesong. Det er i tillegg egen akebakke. Lysløype frem til kl. 22.00 sørger for aktivitet utover kveldstid også. Passer for hele familien.

 

 

Turstart & parkering

Brekko skitur i lysløypa - Parkeringsbeskrivelse
Vis hensyn og parker uforstyrret. Vær ute i god tid.

Brekko er lokalisert i Gjesdal kommune, ca. 32,5 km fra Bryne sentrum.

Fra Bryne, kjør mot Lye og fortsett forbi det kjente Melsvatnet. Videre forbi Eikeland og ned mot Ålgård, ta til høyre over bro og høyre i rundkjøring ved E39. Ta av mot Sirdal og Oltedal fra E39 langs Edlandsvatnet, følg riksvei 45 forbi Limavatnet og like før Oltedalsvatnet er det skiltet mot Brekko og Madland. Følg skilting videre forbi Vølstad og Vatne. Parkeringsavgift i Brekko.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Friluftsområdet i Brekko er velegnet hele året. Passer også utmerket for barnefamilier.

På vinterstid om forholdene tilsier det kjøres det spor på de lange grusveiene. Det er i tillegg lysløype der løypene er belyste frem til kl. 22.00. Ved varmestua er det egen akebakke som er populær for de minste.

Merk!
Vår skitur gikk langs ytre lysløype, og ikke indre som vist på kart nedenfor. Lysløypa er inntegnet på kartet med gule prikker, det er opp til hver enkelt om en ønsker å gå kort eller lang lysløype.

Brekko - Skitur i lysløypa - Turbeskrivelse

Turen er gått vinteren 2015, dato 05. februar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Aktivitetsmuligheter & informasjon

 

Aktivitetsmuligheter (sesongbasert)

Fiske Sykkel Bade
Kano/kajakk Infoplakater Bærplukking
Vann/bekk Ski/ake Gapahuk

 

Annonse

 

 

Turreferat

Brekko - Skitur i lysløypa

Stedet Brekko er et kjent friluftsområde for mange. Om sommeren er dette lynghei og bjørkeskog/plantefelt pregede landskapet mye brukt av blant annet mosjonister, turgåere og barnefamilier. Om vinteren prepareres det flotte skiløyper, forutsatt at det er godt med snø, slik som nå. Ved Varmestova er det egen sklilekebakke for de aller minste. Brekko byr også på skiskytteranlegg som den eneste i Jær-regionen. Heidi og jeg har tatt turen opp for å «tyvtrene» litt, vi er en god vennegjeng som skal til Blåfjellenden om ikke mange ukene.

Brekko - Skitur i lysløypa

Det er en nydelig vinterkveld, midt i uka. Temperaturen kryper ned mot -5 i det vi parkerer bilen på Brekko. Det er fult på øverste parkeringsplass, så mye tyder på at det er godt med folk i lysløypa. Skiene er smurte og sekken pakket. Vi tar oss en god runde og følger hele lysløypa. Heidi og jeg velger å ta opp til Gapahuken på runde nummer to, det er ikke lysløype opp på den lille avstikkeren. I gapahuken fyrer vi et lite bål, spiser kjeks og nyter en kopp kaffe.

Brekko - Skitur i lysløypa

Det er kaldt å sitte i ro for lenge, så vi velger å fortsette etter en god pause. Det er nettopp kjørt med både fres og sporkall, vi og mange flere storkoser seg ute i de opplyste skiløypene, det er tydelig å se. Vi nærmer oss parkeringsplassen igjen, etter å ha fullført to gode runder. Om en ønsker en mer krevende, eller lengre skitur er det bare antall runder og tempo som setter begrensningen. God skitur.

Annonse

6 kommentarer til «Brekko friluftsområde – Skitur i Lysløypa»

 1. Colin Cook Svar

  Hei,

  Er det nok snø til langrenn nå?

  Er det noen plass vi kan skjekke slik info på nettet?

  Mvh

  Colin

  • Kjell Arild Nummedal InnleggsforfatterSvar

   Hei Colin,

   Takk for din melding! 🙂
   Du kan til enhver tid sjekke status på Jæren friluftsråd sine nettsider. I tillegg er de flinke og legge ut oppdatert informasjon på Facebook siden sin.

   God skitur!

   Hilsen
   Kjell Arild Nummedal

 2. Roy V. Haukelid Svar

  Heihå og flott side dette her😊 Jeg har fått med meg at den går en lang løype som går opp til kartavatnet og rundt selve karten fjellet og tilbake til lysløypene (en rundtur) Vet dere om det finnes en gpx fil fra denne turen?😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *