Botnen – Telttur på sandstranda i Gloppedalsura

I bunnen av Gloppedalsura ligger Botnen, en nydelig sandstrand som fra veien ser utilgjengelig ut, stranden er nemlig omgitt av Nord-Europas største steinrøys. Men, fra bilveien går det en tydelig sti ned i ura, og det tar ikke mange minuttene å gå ned til Botnen ved Indra Vinjavatnet. Et nydelig turmål på varme sommerdager. Sett av 15-20 min en vei på den totalt 0,8 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
bjerkreim
15 min
en vei
0,8 km
en vei
192 moh
botnen
11 m
stigning
(112m opp)
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen til Botnen klassifisert Enkel i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god, men vær obs på at det ligger en del løse stener i stien. Det var svært tørt når vi gikk her, men jeg vil tro at stien vil være sørpete og sleip etter våte perioder. Turen er svært kort, men det går bratt nedover, så det er viktig med godt fottøy.

 

 

Turstart & parkering

Parkering langs Fv503 ved Gloppedalsura i Bjerkreim kommune.

Fra E39 Vikeså, ta inn på Vikesågata og Fv503 ved Cirkle K. Veien følges mot Espeland og Veen, forbi Ytre Vinjavatnet og Veen Camping. Veien følges langs Indra Vinjavatnet og gjennom Gloppedalstunnelen. Parkering på venstre side av veien ca. 1,7 km etter tunnelutkjørselen. Parkering på «toppen».

NB! Parker på en hensynsfull måte, slik at det er plass til flest mulig!

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen til Botnen er verken merket eller skiltet. Fra parkeringsplassen følges bilveien ca. 500 meter nedover (sør-vest) i retning tunellen. Når en går langs autovernet og kikker nedover er det ganske tydelig hvor stien begynner. Det er et stort bjørketre nær autovernet der nedstigningen starter, og stien følges helt ned til Botnen.

Botnen - Telttur på sandstranda i Gloppedalsura

Turen er gått sommeren 2019, dato 26 – 27. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Informasjon

 • Det kan være lurt med et kuppeltelt (selvstående telt) på sandstranda.

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Botnen - Telttur på sandstranda i Gloppedalsura

Vi har tidligere padlet over Indra Vinjavatnet til Gloppedalsura, men ønsket nå å gå stien ned til Botnen. Med god oppakning har vi det vi trenger til blant annet bading, telting og bålkos. Vi har fått forklart hvor stien ned gjennom ura skal gå, men er spent på hvor lett det egentlig er å finne. Langs autovernet går vi og ser etter stien, og ved ei stor bjørk ser vi tydelig en sti som går nedover ura, det må være her! Marikken får en hånd å holde i, selv om hun helst vil skynte seg raskest mulig ned til stranda.

Botnen - Telttur på sandstranda i Gloppedalsura

Stien er stedvis bratt, med en del løse små-stener, jord og røtter. Men det er ingen problem å gå her så lenge en er litt obs. Vi følger stien som viser tydelig vei, og før vi vet ordet av det er vi i bunnen av ura. Det er ingen tvil om at dette er et populært sted, for her er allerede flere på plass for å telte, og etter kort tid kommer enda en familie. Jeg blir med Marikken ut for å bade, mens Kjell Arild starter på middagen. Sola har forsvunnet bak de høye fjellene, men på en så varm sommerdag gjør det absolutt ingenting!

Botnen - Telttur på sandstranda i Gloppedalsura

Marikken og jeg koser oss i vannet en stund, før vi får servert rykende varm middag tilberedt over bålet. Så er det Kjell Arild sin tur til å bli med å bade, mens jeg slår opp teltet og gjør alt klart til natten. Det er etter hvert leggetid for Marikken, men vi voksne koser oss en stund til foran bålet før også vi kryper inn i teltet. Det er meldt tropenatt, og valget av turmål var ikke tilfeldig! Her nedi dalen er det litt svalere, i tillegg til at vi slipper både kveldssol og morgensol på teltet. Vi våkner til nok en nydelig sommerdag, og Marikken klarer nesten ikke å vente med å få på badedrakten igjen! Etter noen timer med bading og kos er det på tide å si takk for denne gang, vi kommer gjerne tilbake!

Annonse

4 kommentarer til «Botnen – Telttur på sandstranda i Gloppedalsura»

 1. Andreas Hansen Svar

  Takk for informasjonen! Skal prøve oss på denne turen nå denne uken 🙂

 2. IvaVK Svar

  Vi skal prøve oss på denne turen i helgen 🙂 må vi ta vann med oss eller finnes en vannskilde der (utenom innsjøen 😄)?

  • Kjell Arild Nummedal InnleggsforfatterSvar

   Hei,
   Jeg vil anbefale å ta med vann! 🙂 Det er en bekk i fjellsiden, men kvaliteten på denne er jeg usikker på. Eventuelt kan du jo kanskje koke litt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *