Alsvik – Familievennlig turområde med gapahuk

Alsvik - Familievennlig turområde med gapahuk

Alsvik ligger ved Kyllesvatnet i Lutsivassdraget. Her er flere turmuligheter, og deler av området er tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Ved Alsvik natursenter finner du bl.a. gapahuk, fotballbane, og tidenes klatretre! Kyllesvatnet er ypperlig for både bading, fiske og padling. Kanoer kan leies og anleggene på natursenteret kan reserveres. Sett av 1t tur/retur på den totalt 2,4 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
sandnes
1 t
tur/retur
2,4 km
tur/retur
45 moh
alsvik
20 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Tur/retur fra parkeringen ved Alsvik til Kyllesvatnet er Enkel i vanskelighetsgrad. Det er en kort og lettgått tur på god gruset sti, med tilnærmet ingen stigning. Turen egner seg for selv de aller minste, og en kan trille barnevogn nesten helt ned til vannet.

 

 

Turstart & parkering

Alsvik Natursenter - Parkering på opparbeidet p-plass på Alsvik

Parkering på opparbeidet p-plass på Alsvik

Fra Bryne følg Rv44 forbi Klepp og Ganddal og sving ut på E39 i sørlig retning mot Kristiansand. Ta første avkjørsel på E39 mot Austrått (Rv13) like etter påkjørselen. Fortsett igjennom tunellen og mot Ims i neste rundkjøringen. Følg Lutsiveien 13 videre forbi Vatne. Sving av til høyre og inn på Furenesveien mellom Dybingen og Lutsivatnet. Herfra er det skiltet helt inn til Alsvik.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra Alsvik til Kyllesvatnet er skiltet i tillegg til rødmerket. Hele etappen følger tydelig grussti. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet. Fra parkeringsplassen følger en grusstien forbi gapahuken, og følger skiltingen som viser vei til Kyllesvatnet mot høyre. Vi følger grusstien til vi kommer til et stiskille, her tar vi igjen til høyre, og videre går stien direkte ned til vannet.

Egner seg godt for turgåere med barnevogn, samt rullestol mesteparten av veien. Det er ingen grind eller gjerdeklyvere på turen. Landskapet er variert, men for det meste åpent.

Alsvik Natursenter - Barna prøver fiskelykken

Turen er gått våren 2017, dato 18. mars.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Informasjon

  • Ved bålfyring må en ha med egen ved om en vil tenne bål. Vær fosiktig!
  • Bestilling / reservasjon av grillanlegget, gapahuken og teltplassen. For enkeltpersoner og små grupper, kan en via Sandnes kommune, Park, Idrett og vei sitt bookingssystem reservere grillanlegget, gapahuken og teltplassen. Ved større arrangement og bestillinger over flere dager, skal bestillinger gå direkte via Sandnes kommune. Tlf: 51 33 58 00.
  • Fiske med stang etter avtale med grunneier Ola Sægrov (51 68 01 25)
  • Kano kan leies gjennom Kronen Gaard Hotell (står på tralle ved Kyllesvatnet)
  • Toalett ved Alsvik Natursenter, husk å ta med dopapir!
  • Alsvik er godt tilrettelagt for rullestolbrukere, siste biten ned til vannet er ikke så godt egnet.

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Vi er i midten av mars, det er lørdag og en flott vårdag. I dag vil vi utforske Alsvik og det området har å by på. Astrid, Kjell Arild og jeg tar med oss ungene på det som skal vise seg å være en perfekt plass for lek og moro. Fra p-plassen er det ikke mer en ca. 200 meter å gå før vi er fremme på den flotte plassen ved Alsvik Natursenter.

Alsvik Natursenter - Vi koser oss rundt gruva

Kjell Arild er raskt i gang med å gjøre opp et bål, her er tilrettelagt med både gruve og benker. Ungene starter straks med utforskingen av området.

Alsvik Natursenter - Et stort klatretre

Iris og Melina klatrer i det beste klatretreet jeg noen gang har sett, mens Eivind og Melvin utforsker skogen og finner pinner til spikking. Marikken hjelper bl.a. pappa med bålet. Når bålet er klart og pinnene er spikket, er det tid for pinnebrød. Vi koser oss rundt bålet og har med et godt utvalg av frukt som vi nyter til dessert. Bålplassen vi sitter ved, og teltplassen ved siden kan reserveres gjennom Sandnes kommune. Det er også mulig å reservere gapahuken og grillanlegget.

Alsvik Natursenter - Vi går oss en tur ned til vannet

Nå er det tid for fotballkamp, og både små og store er med på leken. Noen (les; Kjell Arild) er mer ivrige en andre! Så må de voksne selvfølgelig nyte litt nykokt bålkaffe, før plassen ryddes og turen fortsetter videre. Vi følger den flotte grusstien helt ned til Kyllesvatnet. For ungene går turen som en lek, og det er tydelig at de får mye ut av å være flere sammen på tur.

Nede ved Kyllesvatnet er det på tide å prøve fiskelykken. Bare for kosens skyld, det er altfor kaldt tenker vi……

Alsvik Natursenter - Eivind fikk fisk

……men, jammen biter ikke fisken på, og Eivind drar opp en flott ørret på 290 gram. Det var en stolt gutt som kunne skryte av å fange dagens eneste fisk.

Astrid har med seg ungene på å lage rammer av grener og naturmateriell. Vi fotograferer flittig før snutene vendes hjemover. Alsvik er uten tvil en plass jeg vil anbefale til barnefamilier, her er mulighetene mange! Tusen takk til Astrid, Kjell Arild og våre søte små for en kjekk og minnerik turdag.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *